MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Majonezy wegańskie cieszą się uznaniem nie tylko wśród osób...
fot. kuppa_rock/Getty Images

Czym zastąpić tradycyjny majonez? Przedstawiamy jego lżejsze zamienniki. Sprawdź, których produktów możesz użyć do potraw zamiast majonezu

Majonez wegański

Majonezy wegańskie cieszą się uznaniem nie tylko wśród osób na diecie roślinnej, ale również tych, którzy starają się dbać o linię. Dlaczego? Taki produkt najczęściej produkowany jest na bazie naturalnych składników, w tym oleju rzepakowego oraz białka roślinnego. Zazwyczaj nie zawiera żółtek, dzięki czemu nie stanowi źródła cholesterolu.

Porcja 100 g majonezu roślinnego zwiększa kaloryczność dania o ok. 250-300 kcal, jednak jest to o 450-500 kcal mniej, niż w przypadku tradycyjnego majonezu.

Zobacz również

Ponad 60 interwencji strażaków po ulewie w Ełku

Ponad 60 interwencji strażaków po ulewie w Ełku

Na pokazy lotnicze w Gliwicach nie dało się dostać! Zobacz zdjęcia

Na pokazy lotnicze w Gliwicach nie dało się dostać! Zobacz zdjęcia

Polecamy

Dinner in the Sky: Kulinarna uczta nad Karkonoszami

Dinner in the Sky: Kulinarna uczta nad Karkonoszami

Masz lecieć samolotem? Weź te leki, mogą ci uratować życie

HIT DNIA
Masz lecieć samolotem? Weź te leki, mogą ci uratować życie

Aromatyczna kasza gryczana na sypko. Będziesz się nią zajadać

Aromatyczna kasza gryczana na sypko. Będziesz się nią zajadać